CEREMONIA E BLUZAVE TË BARDHA, VITI AKADEMIK 2023-2024

Të dashur studentë të vitit të parë, në të tre programet e studimit të Fakultetit të Mjekësisë! 

Kam kënaqësinë t’Ju ftoj në Ceremoninë e Bluzave të Bardha që organizohet si mirëseardhje për studentët më të rinj të Fakultetit të Mjekësisë për vitin akademik 2023-2024.

Datë: 02.10.2023

Ora: 09:00

Vendondodhja: Godina kryesore e Fakultetit të Mjekësisë  https://maps.app.goo.gl/Fwzq1Y2SAwyrPSyn9?g_st=iw

Me respekt dhe konsideratë

Prof. Dr. Xheladin DRAÇINI

BETIMI I HIPOKRATIT

Betohem për emër të Apollos mjekut, të Asklepiusit dhe Higjeas e Panaceas, e për emër të të gjitha perëndive dhe perëndeshave, që do të jenë dëshmitarë të mij, se do ta përmbush sipas aftësive dhe gjykimit tim, këtë betim dhe detyrim; Se do ta trajtoj atë që më mësoi Artin e mjekësisë, si të jetë prindi im, dhe do të kaloj jetën time me të, dhe do ta ndihmoj në pastë nevojë; pasardhësit e tij do të jenë për mua vëllezër dhe atyre do t’ua mësoj Artin e mjekësisë, nëse do ta duan këtë gjë, pa pagesë dhe pa shpërblim; Se do ta ofroj diturinë që kam mbi Artin e mjekësisë si mësues dhe edukator i rregullt e përmes të gjitha mënyrave të tjera të të mësuarit, për bijtë e mij, për bijtë e mësuesve të mij, si edhe për nxënësit që pranohen me marrëveshje dhe nën betim sipas Ligjit të mjekësisë; por askujt tjetër ... Read more ...

hipokratit