Kongresi i katërt SEEEDCM

Shoqata Shqipetare e Mjekësisë së Urgjencës organizon kongresin e katërt SEEEDCM që do te mbahet në Tiranë, në datat 26-28 maj 2023.

Realizimi I idesë që lindi para 6 vitesh në Athinë në ambjentet ku zhvillohej kongresi I XI I EUSEM, për të patur një aktivitet të tillë, tashmë është një realitet. Ai nisi në Beograd, dhe vijoi në Stamboll dhe Selanik. Këtë vit Tirana do të jetë pritësi i një aktiviteti kaq të madh, që do të organizohet në bashkëpunim me shoqatat si motra të Bosnje-Heregovinë, Croaci, Greqi, Hungari, Kosovë, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Serbia, Sllovenia, Turqia dhe me mbështjen e EUSEM.

Qëllimi ynë është të forcojmë bashkëpunimin për konsolidimin e mëtejshëm të mjekësisë së urgjencës. Në këtë kongres, përmes shkëmbimit të eksperiencave, ideve, trajnimeve që do të ofrohen në fushën e urgjencës, rrisim kapacitetet tona, përftojmë njohuri dhe përgatitemi për të përballuar sa më mirë sfidat e së ardhmes

Tirana është një qytet i bukur, me shumë histori dhe njerëz të dashur dhe bujarë.

Ju mirepresim!

BETIMI I HIPOKRATIT

Betohem për emër të Apollos mjekut, të Asklepiusit dhe Higjeas e Panaceas, e për emër të të gjitha perëndive dhe perëndeshave, që do të jenë dëshmitarë të mij, se do ta përmbush sipas aftësive dhe gjykimit tim, këtë betim dhe detyrim; Se do ta trajtoj atë që më mësoi Artin e mjekësisë, si të jetë prindi im, dhe do të kaloj jetën time me të, dhe do ta ndihmoj në pastë nevojë; pasardhësit e tij do të jenë për mua vëllezër dhe atyre do t’ua mësoj Artin e mjekësisë, nëse do ta duan këtë gjë, pa pagesë dhe pa shpërblim; Se do ta ofroj diturinë që kam mbi Artin e mjekësisë si mësues dhe edukator i rregullt e përmes të gjitha mënyrave të tjera të të mësuarit, për bijtë e mij, për bijtë e mësuesve të mij, si edhe për nxënësit që pranohen me marrëveshje dhe nën betim sipas Ligjit të mjekësisë; por askujt tjetër ... Read more ...

hipokratit